Najbolja vaspitačica radi četiri decenije u „Zeki“ (VIDEO)

UŽICE – Decembra 1979. godine Jasmina Slavujević počela je da radi kao vaspitačica u užičkom vrtiću Zeka. Četrdeset godina posle ona je i dalje u istom vrtiću, a da je uspela u svojoj posvećenosti deci dokaz je i Svetosavska nagrada grada Užica.

Nova 2019. za Jasminu je četrdeseta koju je dočekala u vrtiću Zeka. Izvela je generacije i generacije mališana i sa mnogima od njih se i dalje čuje i prati sve njihove uspehe. Kaže da je to jedna neraskidiva emotivna veza koja pokazuje svu lepotu njenog poziva.

„Ima lepih trenutaka, naprimer, kad dođe dete koje je bilo kod mene u grupi, pa dovede svoje dete ili kad me zove mama i kaže da je dete pisalo sastav o meni. Pa, ima li veće sreće, zadovoljstva“, pita se Jasmina.

Da je ona od vaspitačica za koje se vezuju deca potvrđuje i ovogodišnja Svetosavska nagrada grada Užica. U obrazloženju je pisalo, da je dobija na predlog dece, roditelja i vaspitača za najdražu i najbolju vaspitačicu.

„Divno, svaka nagrada obavezuje. To je  ogromna nagarada za dosadašnji trud, usavršavanje i odnos koji se ima i prema deci i roditeljima“, priča Jasmina.

Kaže da je poziv vaspitača najlepši na svetu i pored obrazovanja i odgovornosti, neophodna je velika ljubav prema detetu. Kaže i da svaka generacija nosi svoj pečat, ali je dete samo dete kome je neophodno prići iskreno i otvoreno, razvijati timski duh uz negovanje individualnosti.

„Morate ih naučiti toleranciji i poštovanju, da budu dobri prama drugu i pomognu. To se razvija iz porodice, a mi to nadograđujemo. Njihove želje poštujemo, ali i njihove individualnosti, jer je svako dete specifično“, kaže Jasmina.

Jasmina će kada ode u penziju i dalje dolaziti u svoj vrtić, jer tvrdi,  pored svih druženja, anegdota i lepih trenutaka koje će nositi sa sobom, lepo je i biti na mestu gde je mnogo dala, a još više dobila.

You may also like...