Na Zlatiboru otvoren kamp Deki 5

ZLATIBOR – Fudbalski kamp Deki 5 počeo je sa radom na Zlatiboru. Kroz kamp će u tri smene po sedam dana prodefilovati 350 dece od devet do 15 godina, a treniraće ih proslavljeni reprezentativac i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera Dejan Stanković sa još 13 trenera.

„Akcenat će biti na osnovnoj fudbalskoj obuci, učenju specifične tehnike, izvođenju kretanja sa i bez lopte prilagođene uzrasnim i individualnim karakteristikama svakog deteta. Takođe, svaki učesnik kampa proći će niz dijagnostičkih testova i motoričkih sposobnosti, na osnovu kojih će se uraditi analiza, sačiniti individualni izveštaj i dati preporuke za rad u narednom periodu. Mnogo pažnje poklonićemo edukaciji, važnosti obrazovanja, značaju pravilne ishrane, ali i psihološkom razvoju i u tom cilju dati odgovore na pitanja kako se stiče samopuzdanje i pobeđuje trema. Potrudiću se da na ovu decu prenesem sportski kodeks kojim se ja kroz karijeru rukovodio, istaknem važnost fer-pleja i da ih naučim kako da prihvataju i pobede i poraze kao usputne stanice ka ostvarenju uspeha. Ali, možda više od svega trudićemo da se igramo, da se družimo i lepo zabavimo“, rekao je Stanković.

FOTO: PROMO

On je najavio da će tokom trajanja kampa Zlatibor posetiti Kristijan Kivu i Marko Materaci, a u skladu sa obavezama svojih klubova na Zlatibor bi trebalo da dođu i kapiteni Zvezde i Partizana Nenad Milijaš i Saša Ilić.

You may also like...