Na Zlataru niče stadion za visinske pripreme (VIDEO)

ZLATAR, NOVA VAROŠ – Visinske pripreme sportista izuzetno su važne za postizanje vrhunskih rezultata. Srbija će sledeće godine dobiti prvi takav stadion i to na 1200 metara na vrhu Zlatara. Radovi su počeli pre dvadesetak dana, a ceo kompleks trebalo bi da bude završen do početka jula sledeće godine kada je Nova Varoš domaćin 57. MOSI igara.

Sportskoj naciji kakva je naša jedan ovakav teren sa idealnom klimom mnogo će značiti jer će sportisti moći da se spremaju za važna takmičenja u svojoj zemlji.

„Ovakav teren je bio neophodan Novoj Varoši jer je ovo idealna nadmorska visina za pripreme vrhunskih sportista“, rekao je za ZOOM predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Radi se puno parom – ravnanje terena. Foto: ZOOMUE

Bivši sportisti i ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu još pre dvadesetak godina ukazivali su na potrebu da Nova Varoš ima ovakav stadion. Čelni čovek FK Zlatar, koji za dve godine slavi vek postojanja i koji je iznedrio sjajne igrače kao što su Ljubinko Drulović, Nikola Boranijašević i Ivan Šaponjić, ističe da je ovo odlična investicija.

„Uz hotele, bazene, teretane i sa ovim terenom možemo da ponudimo sportistima vrhunske uslove za visinske pripreme“, objasnio je Đorđe Obućina predsednik FK „Zlatar“ i dodao da će ovim biti upotpunjena turistička ponuda Nove Varoši i Zlatara.

Lepo vreme ide na ruku izvođačima radova tako da ne očekuju probleme i veruju da bi sve trebalo da bude završeno pre prvog snega.

„Težimo da što više poslova uradimo dok je lepo vreme kako bi došlo do sleganja terena i nastavka radova“, rekao je Fuad Rovčanin građevinski inženjer.

Izgradnju ovog modernog sportskog kompleksa, čija je vrednost oko 28 miliona dinara, zajednički finansiraju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Opština Nova Varoš. Stadion bi trebalo da bude u funkciji od početka jula sledeće godine, kada je Nova Varoš domaćin 57. MOSI igara koje okupljaju sportiste sa tromeđe BiH, Srbije i Crne Gore.

You may also like...