Misailović : Policija beleži bolje rezultate

UŽICE-Policijska uprava Užice  saopštila je da je na području njenog delov anja u protekla četri meseca zabeleženo povoljno stanje javne bezbednosti.

U oblasti suzbijanja kriminala  na području grada Užica se beleži smanjenje ukupnog broja registrovanih krivičnih dela za 14 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Broj rasvetljenih krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima je 71 odsto i za dva odsto je veći u odnosu na isti period prošle godine.

Imovinski delikti koji čine 41 posto dela opšteg kriminala su u smanjenji za 11 odsto.

Otkrivena su 42 krivična dela i zaplenjeno je oko 2025 grama i 310 komada droge.

Što se tiče prekršaja protiv javnog reda i mira i njihov broj je za 48 posto manji nego prošle godine

„U protekla četiri meseca u svim oblastima delovanja, Policijska uprava Užice beleži bolje rezultate u odnosu na isti period prošle godine, a sve je to zahvaljujući pojačanom radu. Jednostavno, ulažemo maksimalne napore  u svakom pogledu. Naši policijski službenici su svakodnevno na raznim obukama i onda se to znanje primenjuje u praksi“, rekao je  načelnik Policijske uprave Užice Saša Misailović  povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dana policije.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, Slavu Ministarstva i Dan policije, Policijska uprava Užice obeležila je nizom aktivnosti, a danas je u sedištu PU svečanu zakletvu položilo 32 policijskih službenika koji su primljeni u stalni radni odnos u poslednjih godinu dana.

 

You may also like...