Milosavljević i Petković iz DSS prešli u SNS

UŽICE – Predsednik Okružnog odbora DSS Zlatiborskog okruga Nedeljko Milosavljević i potpredsednik Gradskog odbora DSS Užice i član Glavnog odbora DSS Miodrag Petković odlučiili su da istupe iz te stranke i da politički angažman nastave u SNS. Oni su to učinili posle odluke predsedništva DSS da raskine sve koalicije na lokalnom nivou sa SNS zbog neslaganja sa politikom koju vlast vodi prema KiM.

Oni u zajedničkom saopštenju navode da su neprijatno iznenađeni odlukom Predsedništva DSS, a posebno navode da ne razumeju koje su to promenjene okolnosti u pogledu vođenja kosovske politike, imajući u vidu napore koje državni vrh ulaže u odbranu nacionalnih interesa.

„Ovu, za nas neprihvatljivu odluku stranačke centrale, smatramo kao prolazni politički manevar ka saradnji sa ekipom političara koji su okupljeni u takozvani Savez za Srbiju. Posle višedecenijskog bavljenja politikom u okviru DSS ne možemo da učestvujemo i sarađujemo sa onim političarima koji su posebno u periodu 2008-2012. godine vodili neodgovornu i nacionalnu i ekonomsku politiku“, navode u zajedničkom saopštenju.

Pozvali su sve članove DSS sa kojima su se, kako kažu, „sve ove godine borili za dobrobit Užica, Zlatiborskog okruga i Srbije, da ne veruju lažnim spasiteljima iz tajkunsko-lopovskog saveza“ i da slede njihov put.

„Doneli smo odluku o istupanju iz DSS, a naš dalji politički angažman upravo opredeljuje borba za nacionalne interese za koje smo se i do sada zalagali i koju jedino možemo nastaviti u okviru SNS, u timu ljudi koje predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, naveli su u zajedničkom saopštenju.

Tanjug

You may also like...