Miloš Zarić, jedini paraolimpijac iz Srbije na Zimskim olimpijskim igrama (VIDEO)

UŽICE – Atletičar Miloš Zarić prvi je naš paraolimpijac koji će biti učesnik i Letnjih i Zimskih olimpijskih igara, a jedini je srpski sportista koji će učestvovati na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu.

Posle mnogobrojnih medalja sa evropskih i svetskih prevenstava u bacanju koplja i posle sedmog mesta u bacanju kugle na Letnjim olimpijski igrama u Rio De Ženeiru, Zarić će u Južnoj Koreji nastupiti u nordijskom skijanju na 800 metara.

„Ponosan sam što predstavljam svoj grad i Srbiju. Nadam se da neće biti povreda, nadam se dobrim rezultatima i da uđem među prvih 40 učesnika, pošto je jaka konkurencija. Ja još nisam spreman za medalje, ali se nadam da će ih biti za koju godinu uz treninge“, rekao je Zarić dodajući da neće zapustiti atletiku, već da će braniti evropsko zlato u Berlinu.

Zarić se skijanjem, do 5. februara kada je dobio zvaničan poziv od svetske paraolimpijske federacije, bavio samo rekreativno.

„Čast nam je što imamo jednog sportistu, učesnika i letnjih i zimskih igara i očekujemo od Miloša da  motiviše i ostale mlade sportiste“, rekla je članica Gradskog veća Marija Trmčić, prilikom Miloševog prijema u Gradskoj kući.

 Zarić se pripremao proteklog meseca na Švarcvaldu u Nemačkoj, a do 9. marta, kada počinju Zimske paraolimpijske igre u Pjongčangu, pripremaće se u Srbiji.

 

 

 

You may also like...