Milo za drago

UŽICE- Košarkaši Slobode revanširali su se OKK Beogradu za poraz u prvom delu prvenstva i tako sebe doveli do skora 8/8.

Očigledno da je novogodišnja pauza u prvenstvu prijala košarkašima Slobode. Kvalitetno su radili, brojno stanje posle povreda se drastično popravilo, tako da je Lučić imao na raspolaganju veći broj igrača.

Na drugoj strani je bio OKK Beograd koji je pred ovu utakmicu imao skor 11/3 što dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi. Ali Užičani nisu na taj način gledali na stvari. Otputovali su u Beograd rešeni da savladaju mladu i poletnu ekipu OKK Beograda i na kraju se to i ostvarilo. Predvođeni odličnim Džavonom, koji iz utakmice u utakmicu pokazuje izuzetan kvalitet Sloboda je izgubila samo prvu četvrtinu, 25:23 u kojoj su se obe ekipe smenjivale u vođstvu, i niko nije imao veću prednost od dva poena. Domaćin je u poslednjem minutu stigao do +4 25:21 ali je Čomagić pogodio za dva i prvi period igre je završen rezultatom 25:23. OKK Beograd u 13.minutu ima prednost +7, 40:33 ali Sloboda se ne predaje i za samo tri minuta prevodi rezultat u svoju korist 46:45, da bi veoma efikasno prvo poluvreme bilo završeno rezultatom 54:51 za Slobodu.

Užičani odlično kreću u trećoj četvrtini i dolaze na +9, 62:53 i od tog trenutka više nisu ispuštali prednost. Dobili su treću deonicu 26:21 dok je u poslednjoj bilo nerešeno 26:26 za konačnih 101:83.

Najefikasniji u redovima Slobode bio je Džavon sa 26 poena i čak 11 asistencija. Dvocofreni su bili još Kadiri i Simić sa po 17 poena dok je kapiten Marić ubacio 16. Kod domaćih se istakao Veljković sa 25 koševa a pratili su ga Cerovina sa 15  i Miljenović sa 13.

Veoma važna pobeda Slobode pred dve izuzetno teške utakmice sa protivnicima koji žele ABA 2 ligu. Prvo u subotu 19.01. u Veliki park stiže Dinamik a nakon toga Sloboda putuje u Novi Pazar.

You may also like...