„Metla“ čisti i u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Pokret „Metla 2020“ pozvao je danas Užičane da na izborima 21. juna podrže njihovu ideju pravljenja reda u Srbiji, pre svega kroz iskorenjivanje stranačke države i decentralizaciju.

Predsednik Pokreta Miloš Jovanović rekao je da bi u Srbiji trebalo počistiti pre svega, korupciju, stranačko zapošljavanje i vladavinu laži.

„Građanima je dosta ludila i svi smo željni reda, pravne države i posla shodno diplomi, a ne partijskoj knjižici“, kazao je Jovanović.

On je naveo da je veoma važna stavka programa debeogradizacija, odnosno decentralisacija Srbije.

„Ne može sva Srbija da bude Beograd i ne može Beograd da bude sva Srbija. Želimo pojedine institucije u unutrašnjost Srbije i više sredstava i nadležnosti lokalnim samoupravama“, kazao je Jovanović.

Pokret „Metla 2020“ u Užicu čine Gradski odbor DSS-a i Pokret starosedelaca. Kandidat za narodnog poslanika iz Užica Branko Gavrilović je kazao da će se, ukoliko bude izabran, zalagati za sve projekte koji doprinose kvalitetnijem životu Užičana kao što su nastavak izgradnje auto-puta ka Užicu i BiH, uspostavljanje civilnog saobraćaja na aerodromu Ponikve i oživljavanje deintegrisanog Univerziteta.

„U prethodnom periodu smo poprilično urušili dostojanstvo Užica i moramo sve bitne odluke da vratimo u naš grad. Užičani su dovoljno pametni da mogu sami da urede svoj grad i za to im ne treba mentorstvo ni Beograda ni Čajetine“, naveo je Gavilović.

Pokret Metla izaći će na lokalne izbore i u Čajetini, a tokom iduće nedelje znaće se da li će učestvovati na izborima u još nekim opštinama Zlatiborskog okruga.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.