Mere Gradskog veća Užica,od sutra pomoć starima

UŽICE- Danas je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su utvrđene mere koje će se primenjivati u narednom periodu. Gradski štab je ukazao da obim i način sprovođenja mera najviše zavisi od toka epidemije i da je cilj da se redovan nivo funkcionisanja života u gradu održi u najvećoj mogućoj meri u skladu sa naredbama državnih organa koje se u svemu moraju poštovati. Mere se odnose na zaštitu zaposlenih i građana, na sagledavanje novih načina pružanja usluga građanima i na mere koje treba da olakšaju život najstarijim sugrađanima i posebno ugroženim kategorijama stanovništva. O svim merama građani će biti blagovremeno obaveštavani.


Gradsko veće grada Užica, polazeći od naredbi nadležnih organa i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa COVID – 19razmatralo je organičavanje rada ugostiteljskih objekata, a konačna odluka biće saopštena odmah po dobijanju najnovije preporuke Vlade Republike Srbije. Izdata je naredba Javnom preduzeću „Užice razvoj“ da sačini plan redukovanja javnog prevoza imajući u vidu da je obustavljen rad obrazovnih ustanova, naredba da se zabrani održavanje svih javnih skupova i manifestacija i naredba o privremenom zatvaranju javnih objekata kao što su gradski bazen i drugi javni objekti.
Pored toga Gradsko veće je naložilo javnim ustanovama, organima uprave i javnim preduzećima da već od sutra omoguće u najvećoj mogućoj meri kontakt građana radi rešavanja njihovih zahteva putem telefona ili e-maila.
Formirana je radna grupa koja treba da pripremi predlog za organizaciju pomoći starim licima i posebnim kategorijama stanovništva.

Upućen je apel sugrađanima da u periodu koji nam predstoji budu solidarni i odgovorni, poštuju data uputstva i naredbe nadležnih organa.

Svi koji imaju preko 65 godina, žive sami, nemaju decu ni srodnike u neposrednom okruženju da im pomognu u nabavci osnovnih životnih namirnica i lekova, mogu se obratiti na telefon Crvenog krsta Užice – 513-561 svakog dana od 8 do 20 časova kako bi im se pružila neophodna pomoć

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.