Maskenbal za rođendan Užica (VIDEO)

UŽICE – Proslava Dana grada Užica počela je tradicionalnim defileom i maskenbalom mališana iz užičkih vrtića i osnovnih škola.

Oni su programom „Hajde svete budi dete“ čestitali 690. rođendan gradu Užicu uz želje da za njih bude više parkića, igrališta, igraonica i vrtića.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović, ćestitajući rođendan gradu Užicu, poželela je da svi gusari, spajdermeni, vile i vilenjaci i svi kostimirani mališani budu na ponos grada.

„Da volite naš grad, čuvate ga i razvijate, gde god odete da ga nosite u srcu i dostojno ga predstavljate, a da se na kraju vratite u Užice“, rekla je Jovanović.

Obraćajući se najmlađim Užičanima gradonačelnik Tihomir Petković je rekao da je maskenbal najdraža manifestacija koja se organizuje povodom Dana grada.

„Mi svi možemo da budemo ponosni što živimo u jednom od najstarijih gradova u Srbiji, što su svi pre nas činili da on bude lep, a mi danas imamo obavezu da vašu mladost učinimo lepom, sigurnom i omogućimo uslove da u njemu ostanete da živite“, poručio je Petković.

Mališane je pozdravila i donatorka grada Užica Linda Vong koja je doputovala iz Kine sa svojim saradnicima, kćerkom i unucima koji su učestvovali u maskenbalu.

You may also like...