Malinari blokirali magistralu kod Prijepolja (VIDEO)

PRIJEPOLJE – Nekoliko stotina malinara iz Užica, Prijepolja i Priboja blokrali su put ka Crnoj Gori kod Prijeplja danas oko 15.30 časova. Na putu su podigli šator i rešeni su da se ne sklone sve dok ne dobiju garancije da će se malina obračunavatiti po ceni od bar 180 dinara po kilogramu.

„Kontaktirali su nas iz ministarstva poljoprivrede i rekli da će doći delegacija državnih sekretara, čekamo ih. Zahteve smo im saopštili preko telefona, tražimo da cena bude bar 180 dinara i da cena pređe sa dnevne na akontnu“, kaže Boban Purić iz Udruženja malinara „Limska dolina“.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević poručio je da se problemi sigurno na ulici neće rešiti.

„Može da se razgovara, pre svega na relaciji proizvođači – prerađivaci. Mi, kao država, kao medijatori ćemo pomoći u rešavanju svega toga“, rekao je Stanojević za RTS.

Malinari su se pre blokade okupiili na mirnom skupu kako bi izrazili nezadovoljstvo otkupnom cenom, koja se u Prijepljskom kraju kreće od 50 do 100 dinara, ali su nakon sat i po vremena odlučili da izađu na magistralu, pri čemu je došlo do sukoba sa policijom i nekoliko ih je lakše povređeno.
Saobraćaj za Crnu Goru je preusmeren na alternativni put kroz prijepoljsko naselje Raišnjevo, preko mosta u Ivanju.

 

You may also like...