Likovni konkurs za srednjoškolce „Moja evropska zajednica“

UŽICE – Uz podršku Evropske unije razvojni program EU PRO otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština, a tema je „Moja evropska zajednica“.

Cilj konkursa je da podstakne mlade ljude da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se suočavaju njihovi sugrađani iz osetljivih grupa.

Konkurs se, već tradicionalno organizuje 13. put, a ovogodišnji pred srednjoškolce i srednjoškolke stavlja zadatak da u svojim zajednicama prepoznaju koje grupe stanovništva su na neki način zanemarene ili isključene iz društvenih tokova, odnosno kojima je potrebna pomoć,  a zatim i da predlože i kreativno prikažu ideje kako bi moglo da im se pomogne i tako doprinese da budu ravnopravni članovi društva.

Đaci mogu da prikažu i primere dobre prakse unapređenja socijalne uključenosti koji se već realizuju u njihovim zajednicama.

Najbolji radovi, prema oceni žirija, naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za sledeću godinu, dok će njihovi autori biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

Škole mogu da organizuju i interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se bude pokazala kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru, dok se propozicije učešća na likovnom konkursu mogu naći na internet stranici EU PRO-a.

You may also like...