Lidl otvoren i u Užicu (VIDEO)

UŽICE-U 12 gradova Srbije danas je, tačno u 8 sati ujutro, otvoreno 16 prodavnica nemačkog maloprodajnog diskontnog lanca Lidl. Lidlovu prodavnicu u Krčagovu svečano je otvorio gradonačelnik Užica Tihomir Petković uz prisustvo predstavnika kompanije Lidl Srbija.Bez veće gužve na otvaranju.

 

 

„ Dobro je za naše potrošače da dolazi jedan moderan trgovinski lanac sa odličnim odnosom kvaliteta i cene. To je izazov za konkurenciju a najveći dobitnici su užički potrošači“, rekao je na otvaranju  Petković i podsetio da je grad lokaciju od 70 ari  u bivšoj kasarni u Krčagovu prodao Lidlu 2015.godine za 601.000 evra,44.000 više od procenjene tržišne vrednosti zemljišta.Izvođač radova bila je užička firma Enteko,a u Lidlu je zaposleno 40 Užičana.

Slobodan Lukić iz Lidla  istakao je da  ova kompanija u Srbiji posluje trenutno sa 50 domaćih  dobacljača .

„ Asortiman trenutno čini 1500 artikala od kojih je oko 350 domaće proizvodnje, sa 50 dobavljača uz tendenciju stalnog rasta. Među proizvodima je i kafa užičkog dobavljača pod jedinstvenim Lidl brendom Sunga.Radno vreme Lidla biće od 8 do 22 sata svakog dana,a danas ćemo svim potrošačima deliti i besplatne kese“,rekao je Lukić.

Iz Lidla najavljuju najpovoljniju potrošačku korpu,ali samo otvaranje prodavnice nije okupilo veliki broj Užičana.Ipak,oni koji su među prvima pazarili bili su zadovoljni cenama i uslugom.

Samo neki od brendova nemačkog trgovinskog lanca koji se od danas mogu kupiti u Srbiji su Finkare (Fin Carre), u okviru koga se proizvodi i najprodavanija Lidlova mlečna čokolada, konditorski proizvodi Sondej (Sondey), apetisani Alesto, hrana za bebe Lupilu, kozmetika Sien (Cien), kućna hemija Ve-5 (W5), ali i drugi proizvodi čija se kontrola proizvodnje i kvaliteta odvija prema nemačkim standardima.

Akcijske ponude u ovom trgovinskom lancu počinju četvrtkom i ponedeljkom. Asortiman neprehrambenih proizvoda, poput odeće, baštenskih alata, malih kućnih aparata i drugih, redovno se smenjuje u kratkotrajnoj ponudi, a još jedna specifičnost ovog savremenog diskonta je da su cene istaknute iznad proizvoda na koje se odnose, navode u kompaniji.

You may also like...