Klementov film pobednik „Užičkog regionalnog likovnog salona“

UŽICE – Dvadeset umetnika iz užičkog kraja izložilo je 35 radova na „Užičkom regilnalnom likovnom salonu“ koji se po trideseti put priređuje u Gradskoj galeriji.

Prvu nagradu Salona osvojio je Dejan Klement, akademski slikar iz Užica, za kratki film „I tako dalje“, drugu Biljana Ugren Kovačević, diplmirana vajarka i profesorka u užičkoj Umetničkoj školi, za apstraktni skulpturalni crtež od žičanog prediva „Uvezivanje“, a treću Milica Đorđević iz Požege za foto-instalaciju „Slojevi – Layers“. Trećenagrađena autorka je nosilac diplome Fakulteta primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu na ateljeu za fotografiju.

Rad Biljane Ugren Kovačević koji je osvojio drugu nagradu
FOTO: M. CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

„Mislim da se svakodnevno previše opterećujemo stavrima koje čak ni na koji način ne utiču na naš život, na primer, svetskom politikom koja nas ne bi trebalo uopšte da interesuje. Međutim, nama kao da tereta nikada nije dovoljno. Zato sam hteo i da postavim pitanje: Da li je suština, prenošenje tereta s jedne strane života na drugu stranu života ili da li se tog tereta mogu nekako da oslobodim“, rekao je o svom filmu koji je odneo prvu nagradu Dejan Klement.


FOTO: M. CVETKOVIĆ / RAS SRBIJA

Pohvala 30. “Užičkog reginalnog likovnog salona pripala je Vesni Aćimović Panić, diplomiranoj keramičarki, za rad “Trajanje”.

„Likovna ponuda Užičkog kraja i ove godine bila je na očekivanom niovu. Među onima koji su konkurisali bilo je umetnika srednje generacije koji su prepoznatljivi po svom izrazu, sa manjim ili izraženijim pomacima, ali je više bilo mladih umetnika koji su se nametnuli svojim svežim idejama“, saopštila je Julka Marinković, članica žirija.

Blic

 

You may also like...