Kineski privrednici obećali donaciju za vrtić na Pori,a zainteresovani su i za Ponikve (video)

PONIKVE,UŽICE-Delegacija kineskih privrednika koja danas boravi u Užicu,posle posete aerodromu Ponikve ,izrazila je zainteresovanost da učestvuje u renoviranju i izgradnji infrastrukture na aerodromu.

 

Predstavnik najveće državne građevinske kompanije u Kini Juen Sjao Đun,koji je zadužen za tržište Istočne i Centralne Evrope,najavio je da će na predstojećim razgovorima sa rukovodstvom grada Užica,aerodroma Ponikve i ministrom Nikolom Selakovićem dogovoriti način saradnje.

“Mi smo spremni da ulažemo u projekte po principu koncesije.Zainteresovani smo da pomognemo izgradnju infrastrukture na aerodromu Ponikve”,rekao je Đun posle obilaska aerodroma Ponikve.

 

Ministar Nikola Selaković,koji je inicirao posetu kineskih privrednika Užicu,naglasio je značaj revitalizacije aerodroma Ponikve i njegovo osposobljavanje ,pored civilnog i za kargo saobraćaj.

“N|a taj način bi mogla da se vrši distribucija proizvoda iz užičkog kraja u Evropu i svet.Dobra infrastruktura i stvaranje najbržih veza preduslov su za uspostavljanje privredne saradnje i razvoj celokupnog ovog kraja”,rekao je ministar Selaković na Ponikvama.

 

Tokom posete Užicu predstavnici kineske privredne delegacije obišsli su i dečji vrtić na Pori ,koji se gradi od 2010. godine i obećali novčanu pomoć za njegov završetak.

“Nadam se da će deca koja će ići u ovaj vrtić jednog dana moći da dođu i u Peking.Oni će biti najbolji primer našeg prijateljstva i saradnje”,poručila je predsednica Grupacije Ji Hao Linda Vang.

 

ZooM

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.