JP „Užice Razvoj“ spremno za prolećnu sezonu (VIDEO)

UŽICE – Posle više od godinu dana postojanja „Užice Razvoj“ dobro organizaciono posluje, izjavio je u intervjuu za ZOOMUE direktor ovog javnog preduzeća Nikola Maksimović. Maksimović najavljuje da će MPP Jedinstvo biti izvođač radova druge faze Fabrike vode, da do kraja marta počinje izgradnja zgrade socijalnog stanovanja u Sevojnu i rekonstrukcija Zelene pijace u maju.

Javno preduzeće „Užice Razvoj“ posluje od kraja 2016. godina, a iz ukinutog JP „Direkcija za izgradnju“ preneti su mu poslovi upravljanja gradskim i prigradskim prevozom, upravljanje putevima, urbanizam i stanogradnja, dok su ostali poslovi preneti na Petu gradsku upravu. Direktor JP „Užice Razvoj“ Nikola Maksimović tvrdi da su se organizacioni problemi s počekta poslovanja Užice razvoja i Pete gradske uprave prevazišli i da se posle više od godinu dana dobro funkcioniše.

„U početku je bilo problema, jer građani nisu znali kome za šta da se obrate, nama ili Petoj gradskoj upravi. Najveći problem smo imali oko javne rasvete, jer su ljudi navikli na telefon koji su imali u Direkciji. Predsednicima mesnih zajednica smo rekli da sve zahteve prosleđuju i njima i nama da se ne bi negde zagubili. Sada smo uspeli da napravimo organizaciju i posle godinu dana sve dobro funkcioniše“, kaže Maksimović.

ZOOMUE: „Užice Razvoj“ je pored ove četiri oblasti preuzeo još neke poslove od stare „Direkcije“?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: U prvih godinu dana poslovanja preuzeli smo i koordinaciju svih radova na završetku vrtića na Pori, nadzor nad izgradnjom Studentskog doma koji se ovih dana završava, na našu putnu infrasturukturu naslonjeni su prošle godine bili i izgradnja Ložioničkog mosta i prvog kružnog toka, a nadziremo radove na izgradnji Fabrike za vodu na Cerovića brdu.

ZOOMUE: Za Užičane i jeste najvažnije da se završi fabrika vode. U petak su otvorene ponude za izvođača druge faze?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: Prispela je samo jedna ponuda firme MPP Jedinstvo, vrednosti ispod 310 miliona dinara sa pdv-om, komisija pregleda kompletnu dokumentaciju i u narednih petnaest dana očekujemo i dodelu ugovora. Predviđena je izgradnja objekta sa GAU filterima i labaratorija, a uz dinamički plan i najavu minsitarke Mihajlović da će druga faza biti završena za osam meseci, očekujem završetak radova do kraja godine. Vrlo nam je bitno što će ugovor dobiti firma iz Užica koja je radila prvu fazu, jer već zna kompletne probleme i dinamiku da se to završi u roku.

ZOOMUE: Hoće li konačno početi dugo najavljivana rekonstrukcija Zelene pijace?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: Urađeni su projekti za građevinsku dozvolu, do kraja nedelje će biti urađena geomehanika prostora pijace i očekujem da se za mesec i po dana kompletira dokumentacija i da počne izgradnja prve zgrade. Projekat je dopunjen podzemnom lokacijom za garažu i nadzemnom lokacijom pored pijace, jako je skup i sredstva koja je izdvojio „Bioktoš“ biće ove godine dovoljana za deo zgrade.

ZOOMUE: Kraj je zimske sezona šta će se prvo raditi u prolećnoj?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: Ono što nas očekuje u prvoj polovini godine su tenderi od grada kojima ćemo mi koordinirati kao što je vrtić na Pori, škola u Turici… Do kraja marta počinje izgradnja zgrade socijalnog socijalnog stanovanja u Sevojnu. Kreće čišćenje rešetki i rizle i krpljenje rupa koje su se pojavile tokom zime u Nemanjinoj i Kralja Petra ulici, kao i asfaltiranje putnih pravaca u koji su ostali neasvaltirani posle prolaska gasovoda u ulicama Save Jovanovića, Radovana Dragovića, krak Heroja Luna i Svetozara Markovića. U dogovoru sa Putevima Srbije ono što je ostalo neurađeno prošle godine biće završeno: završetak Radničke ulice i asfaltiranje Ulice Kralja Petra. Od ponedeljka ćemo krenuti u obilazak svih mesnih zajednica kako bi spremili predračune za putne pravce koji će se raditi udruživanjem s meštanima.

ZOOMUE: Šta su ovogodišnji prioriteti u asfaltiranju?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: U toku prošle godine urađeno je 64 hilajde kvadratnih asfalta. I ove godine prioriteti su asfaltiranje ulica posle prolaska gasovoda, posle rekonstrukcije toplovoda u ulicama Vukole Dabić i Marije Mage Magazinović i na dva putna pravca u Sevojnu, kao i ulica zbog radova na vodovodu. Ideja je da se radi cela širina puta, a ne krpljenje, pogotovu u visokim zonama, gde se ne može često izlaziti na radove.

ZOOMUE:  U nadležnosti su vam i svi poslovi u vezi sa urbanizmom?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: To je oblast koju u narednom periodu još moramo aktivirati iz prostog razloga što je za sve projekte koje radimo potrebna planska dokumentacija. Trenutno radimo dokumentaciju za Slobodnu zonu, Užice centar druga faza, za lokaciju „Turist“… Radimo i projekte za potrebe grada: projekat rekonstrukcije škola u Turici i Sevojnu, a radili smo i nekoliko projekata za Muzej.

ZOOMUE: Upravljate kompletno gradskim i prigradskim saobraćajem i nedavno ste izjavili da je za dve godine od kako je gradski prevoznik „Bečaj prevoz“ u gradskom budžetu ušteđeno oko 500 000 evra. Kako je to postignuto?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: Mi smo ranije imali dosta problema, ali „Bečej prevoz“ od oktobra 2015. godine vozi po cenama koje su najniže na teritoriji Srbije. Postoje 22 linije, izvozi se oko 100 000 kilometara na mesečnom nivou, napravili smo zonski sistem, snizili cene karata, omogućili smo redovnost prevoza i prihod je u 2016. odnosno 2017. bio četiri miliona veći.

ZOOMUE: Postoji potreba za novim polascima. Da li će biti uvedeni kad se već uštedelo?

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: Imamo dosta zahteva za novim polascima, naprimer, prigradski za Lužničku dolinu ili gradski za Poru, ali to u ovom trenutku nije moguće do novog tendera. Mi po ugovoru s Bečaj prevozom imamo određenu kilometražu, ali u narednom tenderu ćemo pokušati da to korigujemo kako bi veći broj putnika mogao da se preveze. Problem su nam i divlji taksi prevoznici. Prihodi i mogućnosti da se uvedu novi poslasci, pogotovu na relaciji Sevojno-Duboki potok, bi bili veći da nije njih. 2020. nam ističe ugovor sa „Bečej prevozom“, tada će biti raspisan novi tender, u međuvremenu grad mora preuzeti perone, pa bi trebalo da rešimo i pitanje peronskih karata kako bi usluga prevoza bila kvalitetnija.

 

You may also like...