Javna rasprava o izradi Plana detaljne regulacije Starog grada (VIDEO)

UŽICE – Javna rasprava o izradi Plana detaljne regulacije Starog grada koji će doprineti revitalizaciji, zaštiti, predstavljanju i ekonomskoj valorizaciji ovog kulturnog nasleđa, održaće se sutra u užičkoj Gradskoj kući.

„Sutrašnjom javnom raspravom bi trebalo da se opredeli i uskladi razvoj područja u tri aspekta: uspostavljanje komunikacijske mreže, odnosno izgradnja pešačkog mosta, između državnog puta i tvrđave, konzervacija i rekonstrukcija tvrđave i razvoj šireg poteza lokacije kroz planiranje i izgradnju zabavnih, rekreativnih i komercijalnih sadržaja“, rekao je zamenik gradonačelnik Užica Nemanja Nešić.

On je naveo da je veliko interesovanje javnosti za razvoj te lokacije i pozvao sugrađane da prisustvuju raspravi i daju sugestije kako bi se pronašla najbolja rešenja.

„Važno je da građani prisustvuju, jer se ne radi o strogo urbanističkom planiranju, već su nam potrebne dobre ideje za razvoj šireg poteza na području od 10 hektara koje obuhvata Stari dubrovački drum, Čitakovu stenu, Karaulu, čak i deo Zabučja… Neophodno je da dugoročno definišemo prioritete na tom potezu“, dodao je Nešić.

Plan detaljne regulacije Starog grada finasira grad sa 29,9 hiljada evra, dok je podrška EUPRO programa 15,5 hiljada evra.

Javna rasprava počinje u 12 časova u Velikoj sali Gradske kuće.

You may also like...