Izložba Baje Vujovića hroničara festivala (VIDEO)

UŽICE – Tradicionalno pre početka 22. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u holu Narodnog pozorišta otvorena je izložba fotografija Radovana Vujovića – Baje, poznatog užičkog fotografa, dugogodišnjeg saradnika Narodnog pozorišta iz Užica i hroničara svih dosadašnjih festivala.

Radovan Baja Vujović odbrao je  14 fotografija, po dvije fotografije iz svake predstave, da ilustruje predstave viđene na prošlogodišnjem 21.JPF.

Kaže da je u pozorišnoj fotografiji je interesantan  način na koji fotograf promatra predstavu kroz svoj objektiv.

„To je drugačiji osećaj od onog koji ima gledalac predstave.Preda mnom   je, ipak, veliki zadatak koji, možda, izgleda jednostavan. Treba zabeležiti  fragment predstave koji je  bitan i koji će  najbolje okarakterisati i predstaviti suštinu predstave. Kako prikazati publici, koja nije videla predstavu, kroz odabrane fotografije šta se u njoj događalo, a onima koji jesu, prikazati nešto što, možda, nisu primetili. To je moj zadatak“, priča Vujović.

On ističe i da je u pripremi knjiga fotografija o 20 godina Jugoslovenskog pozorišnog festivala,koja treba da izađe na jesen naredne godine.

You may also like...