Haris Džinović u najluđoj noći na Zlatiboru (video)

ZLATIBOR-Opština Čajetina i TO “Zlatibor” kao prethodnih i ove godine organizuje kvalitetan i bogat program za novogodišnje praznike. Tako da gosti i posetioci Zlatibora, Novu godinu mogu dočekati na otvorenom, na Kraljevom trgu uz Harisa Džinovića, a tačno u ponoć nastupiće duvački orkestar Marka Gligorijevića uz vatromet, kuvano vino i rakiju.

Pre koncerta u 18. sati biće tradicionalno izvedena pozorišna ptredstava za decu uz podelu slatkiša i paketića. Narednog dana, 1. januara na trgu će održati koncert “Riblja čorba”, a 2. januara, Željko Joksimović, najavio je danas Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina. Ovi novogodišnji programi finansiraju se iz budžeta opštine Čajetina i TO “Zlatibor”. Po rečima Đurića, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, krajem naredne nedelje biće sprovedeni pregovarački postupci sa izvođačima i kada oni budu završeni, znaće se koliko će sve koštati.

 

Po rečima Đurića, opština je ove godine uložila 1,2 miliona dinara u nabavku novih ukrasa za kićenje Zlatibora koje se završava ovih dana, a koje će biti u funkciji već krajem novembra.
Od novih infrastrukturnih ulaganja, Đurić je istakao da je najznačajnije, izgradnja novog lokaliteta za iznajmljivanje konja i fijakera iznad početne stanice gondole.

-Radovi su počeli i u narednih dvadesetak dana biće završeni. To će biti zaista moderan komleks za 22 jahaća grla i za četiri fijakera. Sve će biti natkriveno, imaće voda i kanalizacija. Sve će biti moderno uređeno tako da će i oni koji se bave izdavanjem grla i fijakera imati mnogo bolje uslove, ali i gosti, korisnici ovih usluga,- istakao je Đurić. Po njegovim rečima, završen je i vikovac na Gradini sa teleskopom pa je i on u funkciji i na raspolaganju turistima.

Vladimir Živanović, vd direktor TO “Zlatibor” najvaio je brojna dešavanja do kraja ovog, ali i tokom celog narednog meseca, decembra, od kojih je najatraktivnije, Festival šankanje. On se prvi put organizuje ove godine od 15. do 18. decembra u okviru kojeg će biti organizovane brojne aktivnosti, ali su okosnica koncerti u sportskoj hali „Vai Tai“. Jedan od njih, 16. decembra, prirediće i Nataša Bekvalac.

-Ovo je naš pokušaj da početak zimske turističke sezone pomerimo za koji dan unapred,- rekao je Živanović.
Što se cena aranžmana tiče za Novu godinu, ali i za celu zimsku sezonu, Živanović kaže da su one na prošlogodišnjem nivou.

Infoera

You may also like...