Galaš na pol poziciji, Vesnić startuje drugi

RIJEKA – Pol-pozicija za prvu trku hrvatske runde TCR Trofeja Istočna Evropa pripala je Čehu Jahimu Galašu, vozaču “VW golfa GTI”.Galaš je prvo idealno startno mesto u sezoni obezbedio krugom od 1:30.517, što je 0.515 sekundi brže od onog koji je zabeležio Milovan Vesnić u “kupri TCR”. Vesnićev najbrži krug bio je 1:31.032.

Pozicije u drugom startnom redu sutrašnjeg prvog sprinta rezervisala su još dva Čeha, Petr Čižek u “kupri” Fulin trkačke akademije, sa zaostatkom od 0.979 sekundi za najbržim i Dušan Kouržil Mlađi u “hjundaiju”, 1.125 sekundi iza osvajača pol-pozicije. Treći startni red popuniće Nemac Karol Vitke u drugoj Fulin “kupri” i Poljak Macej Laškjevič u slabije rangiranom “golfu”.

Osmo vreme u kvalifikacijama zabeležio je Poljak Jakub Višomirski u “hondi sivik FK2”. Trkač tima ASK Vesnić još juče se žalio da Grobnik ne poznaje dovoljno i da ima nekoliko mesta na pisti koja mu zadaju probleme.

Iza Višomirskog je klasifikovan Roland Amrein u Unikorse “đulijeti”. Vikend domaćeg vozača Žarka Knega ipak nije okončan posle jučerašnjeg udesa na treningu. Kako je ta sesija bila nezvanična, Dubrovčanin danas nije ni morao da vozi istu “kupru”. Auto za nastavak vikenda pozajmio je od drugog takmičara, imao je i saglasnost ostalih vozača, pa je vozio kvalifikacije i postigao deseto vreme, i sutra će startovati poslednji.

Prva trka TCR Istočna Evropa na Grobniku počinje u nedelju u 11 časova i 15 minuta.

Serbiaring

You may also like...