Fenjer gori u Ivanjici (video)

IVANJICA – Javor Matis se posle poraza na domaćem terenu od Voždovca 0:3, nalazi na poslednjem mestu Super lige.

Javor Matis i Voždovac odigrali su svoju utakmicu u veoma teškim uslovima pred 200 gledalaca.Pored toga što je teren bio prekriven snegom, domaćin je bio pod velikim pritiskom i moranjem zbog situacije u kojoj se našao. Na kraju brige su ostale Javor Matisu a bodovi otišli na krov, ali današnja igra Ivanjičana uopšte nije u skladu sa krajnjim rezultatom, Javor Matis – Voždovac 0:3. Posle poraza od Partizana Ilija Stolica je napravio par promena u svom sastavu. U protokolu nije bilo Petrovića, Duronjića i pocrvenelog Pavlovića, neki igrači su preseljeni na klupu, pa je Voždovac počeo u sastavu: Popović, Gajić, Ivković (Zec 58′), Mihajlov, Filipović, Luković, Putinčanin, Gavrić , Srećković (Stuparević 76′), Ćirković i Georgijević. I Vlado Jagodić je bio na mukama pred danšnji meč jer se suočio sa velikoim brojem povreda i nije mogao da računa na usluge Đogatovića, Amanovića i Obadovića pa je Javor Matis počeo u sastavu: Glintić, Terzić, Kornelijus, Karišik, Ristovski, Kolaković (Maričić 77′), Mitošević (Milanović 89′), Marčić (Ilić 66′), Cvetković, Silva i Ivanovski.  Utakmicu je sudio Novica Anđelovski iz Kačareva, pomagali su mu Darko Savović iz Bačke Palnke i Petar Piper iz Čačka. Četvrti sudija je bio Nenad Đokić iz Užica.

Pokušao je Jagodić da igra sa jednim špicem a da iza Ivanovskog budu Cvetković, Silva i Mitošević kako bi dugim loptama iza leđa odbrane Voždovca došli do toliko željenog gola. Ali od prvog minuta Voždovac pokazuje da im ni ovakav teren neće predstavljati problem u želji da igraju ono što od njih traži Stolica. Mirno, da se igra gradi kroz pas bez preteranog preskakanja linija tima. Uspostavili su inicijativu pa u 9.minutu gledamo prvu priliku za goste. Lopta je došla sa desne strane, Georgijević nije stigao do nje ali zato jeste Gavrić što nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi Glintić. U 13. je Kornelijus faulirao Gavrića u blizini svog gola, a po ovako teškom terenu za igru to su izuzetno opsani prekidi. Slobodan udarac je izveo Luković, lopta odlazi na drugu stativu gde se nalazio napadač Voždovca Georgijević čiji udarac glavom nije bio dovoljno precizan pa je ostalo 0:0. Minut kasnije isti igrač po mišljenju Anđelovskog simulira jedanaesterac pa zbog toga dobija žuti karton. Nakon toga domaći grači preuzimaju inicijativu pa Javor Matis prvi put preti na početku 22. minuta. Mitošević je dugom loptom pronašao Terzića koji za trenutak beži Filipoviću i uspeva da uputi udarac ka golu, ali na njegovu žalost lopta odlazi pored desne stative. Prvi sekund 28. minuta donosi najbolju priliku na utakmici. Cvetković je dodao loptu do Silve koji je poneo par koraka pa se odlučio za udarac i pogodio stativu. Odbijenu loptu ka golu sada šalje Mitošević, Ivanjičani čak traže i penal ali Anđelovski samo odmahuje rukom. I u punoj dominaciji Javor Matisa Voždovac dolazi do vođstva. Igrao se 42. minut kada je loptu pred gol odlično poslao Ćirković. Sve je to pratio Ivković koji sa lakoćom, sa pet metara glavom matira Glintića i dovodi zmajeve do minimalne prednosti. Vođstvom Voždovca 1:0 završeno je prvo poluvreme.

Prvu priliku u nastavku igre ima domaća ekipa. Gajić je u 51. minutu loše zagradio loptu što je iskoristio Silva i proigrao Ivanovskog koji to ne ralizuje kao ni Cvetković u nastavku akcije. Minut kasnije prilika na drugoj strani u režiji Srećković-Georgijervić ali Glintić je bio na mestu. Odličnu priliku za Javor Matis beležimo u 54. minutu. Dugo je ta lopta kružila oko šesnaesterca gostiju da bi na kraju preko Cvetkovića došla do usamljenog Terzića koji reaguje početnički i propušta priliku bolju od penala. Nastavio je Javor Matis da napada pa je Terzić kroz klizeći start dobio priliku da osvoji loptu i da je pošalje pred gol Popovića. Ona na kraju dolazi do Silve a njegov pokušaj završava neslavno. Mogao je Georgijević u 62.minutu da duplira prednost svoje ekipe kada se posle duela sa Kornelijusem izborio za poziciju za udarac ali ne toliko povoljnu jer je Glintić sve pratio i na kraju otklonio opasnost pred svojim golom. U 72. iznenadan i odličan pokušaj Terzća koji se odlučio za udarac sa 20 metara a Popović pokazuje sve svoje kvalitete. U 76. Bivši igrač Javor Matisa Gajić dobija žuti karton zbog prekršaja nad Terzićem, a slobodan udarc je izveo Cvetković. Jak udarac Popović brani a njegovi  saigrači iz odbrane pomažu mu da mreža ostane mirna. Kao i prvom poluvremenu kada je Anđelovski pokazao žuti karton Georgijeviću tako je uradio i u 80. posle duela Ćirkovića i Cvetkovića, kada je kapiten Javor Matisa dobio žuti karton zbog navodnog simuliranja penala. U narednoj akciji posle katastrofalne reakcije celog tima Javora lopta dolazi do Lukovića koji je imao sve vreme ovog sveta da se namesti i šutira ka golu loše postavljenog Glintića, i tako donese kapitalnu prednost od 2:0 svojoj ekipi. Nije se predavao Javor Matis pa u 83.minutu Ilić i Ivanovski propuštaju još jednu priliku da domaćin ublaži prednost Voždovca i tako uvede utakmicu u neizvesnu završnicu. Tačku na i stavio je odlični Georgijević lepim golom u nadoknadi vremena i tako doneo Voždovcu 10. pobedu u ovom prvenstvu.

Odavno Javor Matis nije bio u težoj situaciji. Ubedljivo poslednje mesto na tabeli super lige sa samo 12 bodova i rasporedom u poslednja dva kola koji ne može biti teži. Prvo se putuje u Novi Sad Vojvodini pa u poslednjem kolu preliminarne faze u Ivanjicu stiže Napredak.

You may also like...