Dve godine akcije Začepimo predrasude

UŽICE-Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize zadovoljno je rezultatima  akcije „ZaČEPimo predrasude“,koja traje već dve godine i u kojoj je do sada prikupljeno tri tone plastičnih čepova i ambalaže.

cepovi

Motivi pokretanja ove akcije bili su očuvanje životne sredine kroz propagiranje reciklaže plastičnog otpada,upoznavanje što većeg broja sugrađana sa radom i aktivnostima Udruženja i
obezbeđivanje odeđenih finansijskih sredstava namenjenih unapređenju položaja članova Udruženja.
 „Danas, dve godine od početka akcije možemo da izrazimo zadovoljstvo činjenicom da su svi navedeni ciljevi više nego ispunjeni i premašili sva naša početna očekivanja. Pogotovo ako se ima u vidu da naša akcija podrazumeva dobrovoljno prikupljanje i doniranje plastičnog otpada sačinjenog od određenih vrsta plastike (na bazi polipropilena i polietilena).
U tom smislu najponosniji smo na doprinos naših sugrađana, a posebno najmlađih koji su dali najveći doprinos našoj akciji tokom ove dve godine. Ta činjenica ima specifičnu težinu ako se zna da se i ekološka svest i empatija najlakše i trajno formira u mlađem uzrastu“,ističe PR udruženja Čedomir Cicović.
Cicović naglašava i da je za svaku pohvalu  i saranja sa svim institucijama, ustanovama i organizacijama, ali i kompanijama i preduzetnicima iz Užica i regiona kao i činjenica da se  akcija proširila i van našeg Zlatiborskog regiona. 
 „S obzirom da se akcija nastavlja apelujemo i ovim putem na sugrađane, ustanove, organizacije, kompanije i preduzetnike da nastave sa doprinosom našoj akciji, a oni koji se do sada nisu uključili da se uključe, jer time na direktan način čuvaju svoju okolinu i pomažu osobama sa invaliditetom“,poručuje Cicović.
Plastični otpad (sve osim pet ambalaže) prima se svakog radnog dana od 09-16 časova u prostorijama Udruženja u ulici Kneza Lazara 2. 
ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.