Drina se udavila u Skrapežu (VIDEO)

POŽEGA – Lider je opravdao ulogu favorita, ali samo što se krajnjeg rezultata tiče.

Sloga je savladala Drinu 2:0, ali nije oduševila igrom. Da su kojim slučajem poveli u prvih pola sata ige, a imali su priliku za to verovatno bi utakmica otišla u drugom pravcu, ali to se nije dogodilo pa su se tokom svih 90 minuta igrali sa nervima svojih navijača.

Drina je u Požegu stigla sa namerom da se ne obruka i na kraju nije, a Vladimir Mudrinić požeškoj publici je predstavio ekipu u sastavu: Lazić, Gligić, Stojanović, Cerović, Živković, Popović (Milivojević 46′), Ilić, Belić, Pavlović (Petrović 46′), Filipović  i Đorđević. Dragomir Žunić bez kadrovskih problema  pa je Sloga istrčala na teren u sastavu: Glintić, Marjanović, Vlašić, Nikolić, Janjić, Nikola Stanić (Kalajanović 65′), Nedović, Miroslav Stanić, Stojaković (Protić 85′), Jovanović (Đukić 69′) i Plazinić. Utakmicu je sudio Filip Mirković iz Gornjeg Milanovca, pomagali su mu Slobodan Starčević takođe Gornji Milanovac i Ilija Novaković iz Guče.

Duel lidera i fenjeraša Srpske lige zapad počeo je kako se i očekivalo, napadima Sloge. Sve je bilo u režiji dva Stanića, Nikole i Miroslava. Prvo je Nikola šutirao u 2.minutu a posle njega Miroslav. U 5. je još jednom pokušao Nikola Stanić pa je dva puta za redom pretio Miroslav. Prvi put u 7. a u drugi dva minuta kasnije. Dobru priliku je imao Plazinić u 17. Odlično je šutirao glavom u levi gornji ugao, a Lazić loptu šalje u korner.  Gosti prvi put ozbiljnije napadaju u 25.minutu kada je Đorđević pokušao iz daljine što Glintić lako rešava, a na drugoj strani Nedović ima zanimljiv pokušaj, preko gola. Gosti su bili voma blizu iznenađenja kada je Filipović poveo kontru. Pobegao je Marjanoviću, pa video usamljenog Popovića. Dobra lopta i mnogo prostora otvara priliku za Popovića ali je neiskustvo učinilo svoje, pa je Glintić još jednom bio na visini zadatka. Poluvreme je završeno bez golova a svakako je zadovoljniji bio Mudrinić jer je nejgova ekipa uspela da odoli svim pritiscima domaćina.

Samo što je počelo drugo poluvreme  Sloga dolazi do prednosti. Mudrnić je izvršio dvostruku izmenu, izašli su bonusi Pavlović i Popović a ušli su Petrović i Milivojević. Lopta je krenula sa centra, došla do Plazinića na desnu stranu. On je nosio nekih 10 metara  a onda je poslao u peterac gostiju gde je Miroslav Stanić bio brži o Stevanovića i doneo Slogi više nego zasluženo vođstvo. U 49. Petrović pokazuje šta je njegovo najjače oružje. Ostavili su ga igrači Sloge, odnosno dozvolili su mu da šutira što je on i učinio, zamalo pored gola. Stojaković je u 56. minutu izveo odličan korner, Vlašić je isto tako skočio a njegov udarac glavom Lazić brani. Stojaković je oduzeo loptu na protivničkoj polovini.Nikola Stanić je krenuo kao pomoć i dobio loptu, a završnica nije bila dobra pa je ostalo 1:0. Plazinić je želeo sve sam u 77.minutu imao je Gligića ispred sebe i za trenutak stvara sebi prostor za šut. Lopta se od stative vratila u polje, tako da od gola opet nije bilo ništa. Sloga potvrđuje prednost u 88.minutu. Lopta je išla od Đukaća do Plazinića pa do Kalajanovića koji je sačekao ubacivanje Marjanovića. Iskusni igrač Sloge ulazi duboko u šesnaesterac i vraća povratnu za Kalajanovića a ovaj poo zemlji šalje loptu u mrežu nemoćnog Lazića. Poslednju priliku na utakmici je imao Plazinić, kada je sa ivice šesnaesterca šutirao pravo u golmana.

You may also like...