Dovoljan i minimalac (VIDEO)

IVANJICA – Javor Matis je golom Markovića slavio pobedu protiv Trajala u utakmici koje nije obilovala prilikama, ali je borbe i trčanja bilo na pretek.

Trener Trajala Miljojko Gašić je u dosnosu na prethodni meč napravio dve izmene pa je pred  500 gledalaca njegova ekipa izgledala ovako: Stojanović, Đurović, Savić, Gašić, Punoševac, Milošević, Cvetković (Gogić 76’), Anderjić (Baba 61’), Milisavljević, Jovanović (Vesić 78’) i Mougeni. Tufegdžić i Milović su se držali stare fudbalske da se ekipa koja pobeđuje ne menja pa je Javor Matis igrao sa istom postavom kao u Bečeju: Đogatović, Đerić, Kolaković, Amanović, Josović, Milovanović (Nemanja Marković 90+2’), Cuckić, Cvetković, Krnić,(Amani 71’), Petković (Sević 82’) i Marković . Utakmicu je sudio Ivan Stamenković iz Beograda, pomagao mu je sugrađanin Miroljub Cvetković i Požarevljanin Dragan Nikolić.

Uvodni minutu utakmice pokazali su da trenutni bodovni saldo Trajala uopšte nije u skladu sa njihovim kvalitetom. Iznenadili su agresivnošću i mirnoćom pa su već u trećem minutu zapretili preko Mougenija koji je lukavo šutirao glavom u donji desni ugao. I nakon toga su odlično kontrolisali situaciju na terenu zbog čega su domaći teško dolazili do protivničkog gola.  Iz tog razloga prvi udarac Javor Matisa beležimo u 19. minutu preko Milovanovića. I onda kao grom iz vedra neba, Javor Matis vodi od 24. minuta. Akcija iz ubdžbenika, kao u premijerligaškim utakmicama. Lopta je išla kao po koncu, sve iz prve preko Amanovića do Milovanovića pa do Markovića koji se majstorski oslobodio Gašića a potom rutinski matirao do tad besposlenog Stojanovića. Nakon toga domaćin preuzima igru u svoje noge i u 36.minutu još jedna lepa prilika. Amanović je odlično izneo loptu nekih 60 metara, proigrao najboljeg strelca Petkovića čiji udarac ovoga puta nije bio precizan. Minimalnim vođstvo od 1:0 završeno je prvo poluvreme.

Drugo poluvreme počinje prilikom Markovića. 48.minut Stojanović je bio nesiguran pri ispucavanju lopte koja je napadača Javor Matisa pogodila u stomak i krenula ka praznom golu ali nije imala dovoljno snage pa je Stojanović ipak uspeo da sačuva svoju mrežu. Trajal je ponovo uspostavio inicijativu ali bez izrazitih prilika a domaćin je vrebao iz kontranapada. Jedan takav je izveden u 51.minutu. Krnić je dugo nosio loptu, pridodavali su se na drugoj strani igrači Javor Matisa ali je Krnić izabrao najgore rešenje pa od prilike nije bilo ništa. U 72. minutu jedan od najboljih pojedinaca večerašnje utakmice Josović izborio se za loptu na protivničkoj polovini, ubacio u vatru Markovića koji za malo ne uspeva da prevari štopere Trajala i tako dođe do prilike da postigne svoj drugi gol. U 76. smo videli šta znači dobar prijem lopte kada je Milovanović proigrao najboljeg strelca Javor Matisa Petkovića ali on nije uspeo da je primiri na način koji bi mu omogućio bolju završnicu.

Na kraju smo čuli samo trenera domaće ekipe. Miljojko Gošić, stari trenerski vuk je svojim nedolaskom na konferenciju za novinare pokazao da je više trenesrki zec nego vuk. Na poziv da dođe i nešto kaže obratio nam se rečenicom: “Neka ode glavni sudija” što nas je ostavilo zatečenim. Prema svemu što smo videli Stamenković ih nije oštetio ni za aut a kamoli za nešto više. Ostaje dilema da li smo gledali istu utakmicu, u kojoj je njegova ekipa imala loptu u posedu više od domaćina ali bez konkretne završnice. Javor Matis je ovom pobedom prišao ekipama iz vrha tabele i sada sve drugačije izgleda. Sudija Stamenković se predstavio kao autoritativan delilac pravde koji je pokazao dva žuta kartona i to oba domaćim igračima.

 

You may also like...