Domaćin položio ispit

UŽICE – U organizaciji Plivačkog kluba Sloboda na Gradskom bazenu održan Prvi međunarodni plivački miting „Sloboda open“.

Užice je danas ugostilo plivače iz Šapca, Valjeva, Beograda, Kragujevca, Trebinja , Mionice i Čajetine, koji su uz domćina Slobodu i užičke plivačke klubove Ajkule sa Đetinje, Jedinstvo i Užice plivali na Prvom međunarodnom plivačkom mitingu „Sloboda open“. Takmičenje je održano u četiri discipline: kraul,prsno, leđno i delfin a plivalo se u 8 staza. Takmičari su bili raspoređeni po kategorijama i po vrednosti prijavljenih rezultata. Dečaci i devojčice koji su rođeni 2005. godine i mlađi plivali su distancu od 50 metara dok su stariji plivači plivali 100 metara. Od samog starta kada su dečaci iz prve grupe do 12 godina otvorili takmičenje pa do poslednje discipline štafete 4×50 metara smenjivali su se plivači iz 11 klubova. Viđena je velika želja kod svih takmičara jer bilo je zaista teško doći do medalje i pobedničkog postolja u brojnoj konkurenciji. Poseban utisak ostavili su Dimitrij Mijailović iz PK Čigota koji je u dve trke bio izuzetno dominantan. 100 metara slobodno je isplivao za 1:11:96 a njegov najbliži pratilac za 1:19:98. Još bolji je bio u disciplini 100 metara prsno gde je drugoplasiranog ostavio iza sebe čak 10 sekundi. Kod devojčica kavlitet je pokazala Tijana Todorčević iz PK „Valis“ iz Valjeva. U disciplini 100 metara prsno ona je kroz cilj prošla za 1.30.82  a drugoplasirana Jelena Ilić iz PK Delfin za 1:43:04.

Ukupni pobednik Prvog međunarodnog plivačkog mitiga je Sloboda iz Užica sa 780 osvojenih bodova. Drugi je bio PK Ajkule sa Đetinje sa 449, dok su na trećem mestu završili plivači PK Valis iz Valjeva sa 447 bodova.

You may also like...