Dokumentarci sa Interakcije na Martovskom festivalu i Atlanta film festivalu

POŽEGA – Filmovi „Dolina vladara“ i „Žeteoci“, snimljeni tokom Međunarodnog studentskog filmskog festivala „Interakcija“ će tokom marta i aprila 2019. godine biti prikazani u zvaničnom takmičarskom programu dva festivala – 66. Martovskog festivala u Beogradu  i Atlanta filmskog festivala u Americi.

Film „Dolina vladara“, dokumentarac o ljudima koji svoje poslednje godine proživljavaju u staračkom domu u selu Zabučje iznad Užica, snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2017“, a posle uspešnih prikazivanja na Tel Aviv Međunarodnom studentskom filmskom festivalu i Big Sky festivalu dokumentarnog filma u Montani biće premijerno prikazan u Srbiji na 66. Martovskom festivalu 29. marta, kao i na Atlanta filmskom festivalu 11. aprila u Americi na kome se pobednički filmovi direktno kvalifikuju za prestižnu nagradu Oskar.

Film „Žeteoci“ je portret 82-godišnje Ruže iz okoline Ivanjice, koja berući kupine na padinama ivanjičkih planina sanja svoj san, snimljen je tokom 13. Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija 2018“ u Ivanjici i biće premijerno prikazan na 66. Martovskom festivalu u Beogradu.

You may also like...