Derbi, ali po geografiji (VIDEO)

UŽICE – Sloboda i Zlatibor po prvi put igraju međusobni duel u Košarkaškoj ligi Srbije i biće to po svemu sudeći zanimljiva košarkaška utakmica.

Vladimir Lučić, trener Slobode se pita, derbi šta je to? Ako se gleda geografski jeste, ali ako se pogleda prema ostvarenim rezultatima poslednjih 5 godina onda je Zlatibor u prednosti. Svake godine su pravili bolje rezultate nego prethodne sezone i evo već drugu godinu za redom igraju KLS. Sloboda je od ove godine u ligi kojoj pripada, i bilo bi neozbiljno bilo kog protivnika shvatati zdravo za gotovo. Naročito one ekipe koji napreduju iz godine u godinu, a Zlatibor je jedna od njih.

Užičani žele u svakoj utakmici pobedu, pa će tako biti i sada. Veliki respekt i poštovanje prema narednom protivniku, ali samo to. Velika energija, borba i trčanje mora doneti nešto više, kao što je to bilo u duelu sa Vojvodinom. Jednostavno lakih protivika nema a ritam je takav da zahteva mnogo napora jer će ovo biti treća utakmica u osam dana. Ko se bolje resetuje od ovakvog ritma ima veće šanse za pobedu, a nema sumnje da će ova utakmica privući veliki broj gledalaca. U poslednje vreme ova dva rivala su privlačila ljubitelje magične igre, pa se svi akteri nadaju da će to biti tako i u petak.

Obe ekipe imaju skor 4/5 s tim da je Sloboda efikasniji tim jer je postigla 823 poena što je 91.4 po utakmici a primala je 86.2. Na drugoj strani Čajetinci su dali manje koševa nego što su ih primili, ali neznatno (77/77.3). Da li će Sloboda uspeti da nastavi napadački zavisiće od odbrane gostiju ali je jedno sigurno, pobeda je imperativ. Želja Lučića su pune tribine koje treba da budu šesti igrač.

Utakmica Sloboda Zlatibor počinje u 18 sati u hali sportova Veliki park.

You may also like...