Demokrate protiv spomenika na kružnom toku

UŽICE – Gradski odbor Demokratske stranke Užice smatra da nije sporno postavljanje spomenika na novoizgrađenom kružnom toku u znak obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata, ali kako navode u saopštenju, mesto i način kako se to izvodi su u najmanju ruku čudni i krajnje zabrinjavajući.

„Da li je lokacija kružnog toka dobar izbor za postavljanje spomenika, s obzirom na to da je u pitanju saobraćajni objekat, a ne mesto koje građani Užica, đačke ekskurzije i potencijalni turisti mogu nesmetano da obilaze i da li je potrebno da svaki put kada neko ima nameru da priđe lokaciji spomenika, treba zaustaviti saobraćaj ili ugroziti pešake koji bi prelazili dve trake skoro uvek gustog saobraćaja ili možda planirate da uvedete pešački prelaz u kružni tok“, jedno je od pitanja koje demokrate u saopštenju postavljaju gradonačelniku Užica.

Oni se, takođe, pitaju da li postoji saglasnost odgovornog saobraćajnog inženjera na rekonstrukciju kružnog toka i potvrda o bezbednosti učesnika u saobraćaju na navedeno saobraćajno rešenje i pozivaju gradonačelnika da objasni i obelodani postupak javne nabavke za navedenu rekonstrukciju, kao i da navede poziciju iz budžeta grada sa koje je planirano da se potroše sredstva od 30 miliona dinara.

Demokrate pitaju prvog čoveka Užica i koliko je koštalo prethodno uređenje i održavanje kružnog toka i zašto se brzo odustalo od fontane, za koju se pripremilo idejno rešenje, a u skladu sa tim i infrastrukturno opremila lokacija.

Oni pozivaju gradonačelnika da dobro razmisli i odgovori na postavljena pitanja i da popriča sa građanima Užica o tome šta misle o ovom poduhvatu za koji se ne zna čemu služi, kako je sproveden postupak javne nabavke i kako je ugovoren, a kako navode u saopštenju, jedino je sigurno da mnogo košta.

U saopštenju se dodaje da demokrate veruju da će gradonačelnik shvatiti da bi trebalo odmah obustaviti radove na ovoj farsi i novac građana Užica usmeriti u mnogo važnije i ozbiljnije poslove.

You may also like...