Deda Mraz se vozi i vozom, ne samo na sankama (VIDEO)

UŽICE, POŽEGA – Srbija Voz  je ove godine organizovao druženje sa Deda Mrazom u novogodišnjem vozu i na relaciji Užice – Požega – Užice. Na prvoj vožnji našli su se mališani iz Predškolse ustanove Užice.

Prvi lepi sneg, pahulje na prozoru, ukrasi I crveno bela odela, pesmice… prava novogodišnja idila na šinama i Deda Mraz koji je, deci koja su bila dobra ove godine, došao da podeli poklone.

U voziću su se našla čak dva Deda Mraza kako bi stigli da podele sve paketiće i upute novogodišnje želje.

„Ove godine smo sankama sa irvasima došli do železničke stanice, a dalje nastavljamo vozom i prugom da bi našim mališanima podelili poklone i da budu dobri i slušaju i iduće godine“, kaže jedan Deda Mraz dok drugi dodaje da želi deci lepo detinjstvo, uspeh, zdravlje i sreću.

Na prvo putovanje koje je Srbija voz organizovao na šinama od Užica, preko Sevojna do Požege, našlo se oko 250 mališana iz Predškolske ustanove Užice. Neki od njih su prvi prvi put u vozu, a neki su čak stigli da zasednu i na mesto mašinovođe.

„Većina dece se nikada nije vozilo vozom i ovo je jedinstvena prilika da im uveličamo novogodišnje praznike, ali i obogatimo turističku ponudu Užica“, kaže Željko Špinunović iz Srbija Voza.

Srbija Voz organizuje i naredna dva vikenda vožnje i druženje sa Deda Mrazom na istoj relaciji u 12 časova i 10 minuta. Novogodišnji vozići, pored Užica, voze decu i u Vršcu, Zrenjaninu, Kraljevu, Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

You may also like...