Cveće male Ide najbolja predstava Malog Joakima

UŽICE- Gran pri “Mali Joakim” dodeljen je  Pozorištu lutaka iz Niša za predstavu “Cveče male Ide”, po Andersenovom tekstu i u  dramatizaciji i režiji Marije Krstić,kojoj je pripala i nagrada za režiju.

 

Prema odluci žirija nagrada za scenografiju ili ukupni scenski dizajn predstave pripala je Zoranu Lozančiću za predstavu “Zvonar Bogoridčine crkve u Parizu”u izvođenju Kruševačkog pozorišta, dok se nagrada za kostimografiju, dodeljuje se ravnopravno Magdaleni Klašnji za kostim u predstavi “Plavi zec”, Narodnog pozorišta iz Pirota i Seleni Tomašević za kostim u predstavi “Nesrećna kafina”, Šabačkog pozorišta i Centra za kulturu Valjevo.

Stručni žiri  nagradu za glumačka ostvarenja dodelio je ravnopravno Dejanu Tončiću, Rifatu Rifatoviću, Mirjani Đorđević i Ljubici Radomirović.

Nataša Ilić dobila je nagradu za dramski tekst i to za tekstove “Damojed” u izvođenju Puls teatra iz Lazarevca i “Plavi zec” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Pirota. Nagrada “Mali Joakim”  za autorsku muziku pripala je Bati Zlatkoviću za muziku u predstavi “Zvonar Bogorodičine crkve u Parizu”, Kruševačkog pozorišta.

Specijalna nagrada festivala dodljena je Ljubivoju Ršumoviću za sveukupno dramsko stvaralaštvo za decu.

Žiri 11. Festivala Mali Joakim su činili reditelj mr Branko Popović, predsednik žirija, kostimograf Snežana Kovačević i glumica Tanja Jovanović

Dodela nagrada je večeras u 18 časova na velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice. U čast nagradjenih će, nakon dodele nagrada, biti izvedena predstava “U cara Trojana kozje uši“, Ljubivoja Ršumovića u režiji Borisa Todorovića.

 

You may also like...