Čigota i dalje domaćin jugoslovenskim olimpijcima (VIDEO)

ZLATIBOR- U nastavku realizacije projekta „Olimpijsko srce“  u Čigoti na Zlatiboru borave dve bivše rukometašice koje su sa reprezentacijom Jugoslavije osvojile srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980.godine Veselinka Petrović i Slavica Tomićević.I dalje vitalne i aktivne,nekada su bile protivnice u utakmicama svojih klubova iz Niša i Beograda,da bi u reprezentaciji bile nerazdvojne, a  ovih dana,opet zajedno na Zlatiboru u dugim šetnjama i rekreaciji . 

Obe su prezadovoljne što je Olimpijski komitet u saradnji sa Specijalnom bolnicom Čigota organizovao akciju „Olimpijsko srce“.

„Nisam očekivala da su se ljudi setili nas posle toliko vremena i stvarno sam zahvalna Olimpijskom komitetu što su se setili sportista koji su pre mnogo godina nešto učinili za ovu državu.Želela bih da se zahvalim kompletnom osoblju Čigote na izuzetnoj ljubaznosti .Imali smo i kompletan zdravstveni  pregled,nakon kog smo dobili potrebnu terapiju.Radimo vežbe,šetamo,idemo na bazen svaki dan.Iskreno,odavno nisam ovako uživala“,priča Veselinka Petrović.

Prezadovoljna je i Slavica Tomićević,nekadašnja rukometašica beogradskog Radničkog,u to vreme trostrukog šampiona Evrope.

„Ja sam oduševljena boravkom u Čigoti.Svi su ljubazni,uslužni,uslovi su jako dobri.Ja imam problema sa lumbagom.Svaki dan idem na terapije i već mi je sigurno za 50 odsto bolje nego kad sam došla.Jednostavno,prezadovoljna sam“ ,ističe Tomićević.

Olimpijski komitet Srbije i Specijalna bolnica „Čigota” kao partneri na ovom projektu od aprila prošle godine na godišnjem nivou obezbeđuju  uslugu smeštaja i rehabilitacije u centru „Čigota” na Zlatiboru za 24 zaslužna olimpijca i sportista – nosioca nacionalnih priznanja, u starosnoj dobi preko 65 godina. Projekat traje do Olimpijade Tokio 2020, 72 zaslužnih sportista će dobiti medicinsku pomoć i negu.
„Projekat „Olimpijsko srce” ima za cilj da pruži podršku bivšim olimpijcima i sportistima – nosiocima nacionalnih priznanja. Program podrške se odnosi na sportiste koji su se našli u izazovnim životnim situacijama i kojima su medicinska pomoć i briga neophodni. Sve usluge koje postoje u Čigoti su im na raspolaganju.Od medicinskih usluga,fizikalne terapije i svih dugih neophodnih tretmana koje Čigota može da im pruži“ ,kaže rukovodilac marketinga i prodaje SB Čigota Zoran Ristanović.

Ristanović podseća i da je Čigota i ranijih godina bila saradnik Olimpijskog komiteta kroz pripreme sportista na Zlatiboru.

You may also like...