Čigota dobija Narcis

ZLATIBOR-Zemljište i objekat odmarališta Narcis na Zlatiboru će biti poklonjeno Specijalnoj bolnici Čigota koja je u toku privatizacije, tvrdi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u saopštenju za javnost.

 U saopštenju se navodi :
„Zemljište sa objektom u srcu Zlatibora, odmaralište „Narcis“, Odlukom Vlade RS, biće poklonjeno Specijalnoj bolnici Čigota, koja je u postupku privatizacije. Imajući u vidu da je opština Čajetina poklonila MUP-u zemljište za izgradnju navedenog objekta, logično je da se isto opštini, odnosno državi, vrati. Vrednost zemljišta na toj lokaciji se procenjuje na oko 5 miliona evra. Ovakav postupak Vlade će omogućiti da neki Arapin na ić, ili neki drugi tajkun, pored Čigote, koja je u postupku privatizacije, dobije i ovo parče zlatiborske zemlje.

Opština Čajetina je MUP-u RS, pored pomenutog zemljišta, poklonila i plac za izgradnju nove policijske i vatrogasne stanice na Zlatiboru, imajući u vidu da je Policijska stanica na Zlatiboru trenutno smeštena u objektu opštine Čajetina. Kao dobar domaćin, opština Čajetina je pomogla MUP-u RS i ulaganjem u rekonstrukciju objekta Policijske stanice u Čajetini i nabavku opreme, sredstava za rad i automobila. Ne postoji ni jedan logičan, ni svrsishodan razlog zbog čega se objekat „Narcis“ predaje Čigoti, koja će uskori biti u privatnim rukama, a preko je potreban MUP-u, za njihovu policijsku stanicu na Zlatiboru.
Da se na Zlatiboru primenjuju drugi aršini, potvrđuje i primer Vrnjačke Banje.Tamošnji objekat MUP-a, se daje opštini, koja pri tom nije vlasnik zemlje“

 

You may also like...