Cicović: 3.decembar je samo simbolika

UŽICE- Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom  Zajednica invalidskih organizacija grada Užica organizovala je sinoć manifestaciju u Gradskom kulturnom centru na kojoj su  pored članova udruženja organizacija osoba sa invaliditetom  ucestvovali i korisnici Dnevnog boravka , učenici Osnovne škole za decu ometenu u razvoju“ Miodrag V.Matić“, studenti Učiteljkog fakulteta , učenici Medinciske škole, deca iz Predškolske ustanove  i učenici Muzičke škole „Ars Nova“.

Koordinator info centra za osobe sa invaliditetom Čedomir Cicović istakao je da je 3. decembar samo simboličan datum ,jer u Užicu udruženja imaju tu privilegiju da svaki dan u saradnji sa lokalnom samoupravom čine male korake kojima se menja položaj osoba sa invaliditetom.
„Od stvari koje su poboljšale pristupačnost u protekloj godini izdvojio bih rampu na sporednom ulazu u GKC,kao i toalet za osobe sa invaliditetom u istoj ustanovi.U planu je i izgradnja lifta u GKC-u kako bi i sprat,kao i konačište bilo dostupno osobama sa invaliditetom“,rekao je Cicović.
Cicović je najavio i da iduće godine predstoji uspostavljanje serijske proizvodnje u preduzeću za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Naše zeleno polje“ i obezbeđivanje finansiranja usluge stanovanja u dve stambene jedinice u Turici.
„Za sada ćemo uslugu Stanovanja sa podrškom finansirati kroz projekte,a kasnije ,nadam se da ćemo imati i finansijsku podršku lokalne samouprave“ ,naglasio je Cicović.
Cicović je naveo i da se kapaciteti socijalnih usluga koje neka udruženja pružaju iz godine u godinu povećavaju,  kako kroz broj korisnika, tako i kvalitet usluga zahvaljujući dobroj saradnji grada i pružalaca usluga.

You may also like...