Čajetinci protiv zatvaranja ambulante u Sirogojnu

ČAJETINA- Opštinsko veće Čajetine uputilo je sa današnje sednice zahtev Ministarstvu zdravlja da se ne zatvara ambulanta u Sigorojnu u čiju adaptaciju je ova opština prošle godine uložila preko 5 miliona dinara ,kao i sredstva za nabavku sanitetskog vozila,saopšteno je iz opštinske uprave Čajetina.

 

U saopštenju se navodi da opština Čajetina zhteva od Ministarstva zdravlja da prestane zatvaranje seoskih ambulanti i unuštavanje malih sredina u unutrašnjosti,a  jedan od zahteva je i da režim rada ambulante bude svadodnevan,osim vikendom.

“Ambulanta u Sirogojnu sada radi dva puta nedeljno.Sada nemamo ni mogućnost da utičemo na kadrovski plan Zdravstvenog centar Užice ,dok on ne prenese nadležnost nad Domom zdravlja u Čajetini na lokalnu samoupravu.A sa druge strane opštini stalno stižu zahtevi od Zdravstvenog centra užice da finansira lekare”,navodi se u saopštenju opštinske uprave.

Čajetinci ističu da je pripremljen Sistem primarne zdravstvene zaštite i da će njegova realizacija početi kada Dom zdravlja Čajetina bude pod nadležnošću lokalne samouprave i da će tada sva sela dobiti adekvatnu zdravstvenu uslugu.

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.