Čajetina: Novi automobili za Geronto službu

ČAJETINA – Službi „Pomoć u kući za stara lica“ predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović darovao je dva automobila marke „Fiat Punto“, kojima će  odlaziti u obilazak  najstarijih sugrađana. Nabavkom vozila povećaće se broj ekipa koje će odlaziti na teren, čime će se stvoriti mogućnost za prijem novih korisnika.

Stamatović je ovom prilikom dodao da će opština Čajetina i u narednom periodu raditi na povećanju kvaliteta pružanja usluga starim i nemoćnim licima i licima sa posebnim potrebama.
„Opština Čajetina ulaže ogromna sredstva i trudi se da popravi kvalitet života starih lica koja se nalaze na teritoriji naše opštine, a kojih iz godine u godinu ima sve više. Zahvaljujući podizanju kvaliteta rada ove usluge, oni koji su radni vek proveli u nekim drugim mestima sada se vraćaju da obnove svoja domaćinstva i da tu dočekaju starost, a mi se trudimo da im u tome pomognemo“, istakao je Stamatović.
stamat punto kljuceviIvana Šunjić, koordinator Službe „Pomoć u kući za stara lica“, čiji pružalac je UG „Zlatiborski krug“, kaže da se svake godine, zahvaljujući opštini Čajetina, budžet uvećava. To je stvorilo uslove za zapošljavanje novih radnika, kao i za prijem novih korisnika. Ova služba trenutno ima 64 korisnika, a nedeljno se ostvare 72 posete njihovim domaćinstvima.
„Mi smo se nedavno obratili opštini Čajetina za pomoć, jer su nam automobili neophodni za rad i nesmetano funkcionisanje ove usluge. Oni su nam donirali dva automobila marke „Fiat Punto“. Tako se stvorila mogućnost za osnivanje četvrte ekipe koja će odlaziti na teren, za zapošljavanje novih radnika, kao i za prijem 20 novih korisnika“, rekla je Šunjićka.

Ona se ovom prilikom zahvalila Opštini na pomenutoj donaciji, istakavši da opština Čajetina redovno izlazi u susret svim njihovim zahtevima.
Izvor:Zlatiborpress

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.