Besplatno letovanje za užičke đake (video)

UŽICE-Zahvaljujući ugovoru između grada i Dečjeg odmarališta Zlatibor  215 osnovaca i srednjoškolaca iz Užica boraviće besplatno  ovog leta u Bečićima .Njih 150 letovaće o trošku Dečjeg odmarališta,a 65 o trošku lokalne samouprave.

Kriterijumi su i ove godine socijalni status,uspeh i vladanje u školi.

„Grad Užice od ove godine obezbeđuje i boravak dece sa smetnjama u razvoju ukoliko zarada roditelja ne prelazi prosek primanja u Srbiji, kao i boravak njihovih pratilaca „, rekao je zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić nakon potpisivanja ugovora i dodao da je u gradskom budžetu za letovanje dece obezbeđeno 1,2 miliona dinara.

Dečje odmaralište Zlatibor je iz sopstvenih sredstava, po rečima direktora Vladana Cuparića, na osnovu dobrog poslovanja i finansijskog statusa, izdvojila oko tri miliona dinara za letovanje 150 užičkih đaka u Bečićima,od kojih je  oko stotinu  iz seoskih područja.

“ Svake godine pokušavamo da povećamo broj dece koju ćemo poslati na more o našem trošku. Prošle godine na letovanje  boravilo 120 dece iz Užica, a ovog leta tridesetoro više. Nadam se da ćemo iduće godine biti u mogućnosti da još više dece  pošaljemo na besplatno letovanje“,rekao je Cuparić.

Đaci će  letovati u sedam smena  od 2. jula do 28. avgusta u užičkom odmaralištu u Bečićima.

 

 

You may also like...