Besplatna auto sedišta za čajetinske mališane

ČAJETINA – Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina podelio je 80 auto sedišta roditeljima dece rođene u 2018. godini. Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Centar za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada edukovali su roditelje o pravilnom korišćenju sedišta.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina je u novembru prošle godine podelio 40 auto sedišta , a danas su, u nastavku ove akcije, obezbedili još 80 sedišta obuhvativši time svu decu rođenu 2018. godine. Zamisao Saveta je da deci od rođenja pa nadalje ugrade pravilan odnos prema saobraćaju i saobraćajnoj kulturi.

„Aktivnost nije samo u deljenju auto sedišta. Mi smo ovom prilikom, kao i prošli put, obezbedili neophodnu edukaciju o pravilnom korišćenju auto sedišta. Jer, statistika pokazuje da oko 60 odsto roditelja koriste sedišta za prevoz dece, ali ono što je naročito pogubno jeste to da ga 90 odsto njih koristi nepravilno“, naglašava Srđan Radović iz Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina.

Opština Čajetina svake godine izdvaja razne podsticaje kako bi olakšala život svojim sugrađanima, a tu spadaju i veoma značajni podsticaji za prvo, drugo, treće i četvrto rođeno dete. Sa tom politikom će se kroz razne vidove nastaviti i dalje.

„Mi smo, zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja RS i sa našim ljudima zaposlenim u opštini Čajetina, uspeli da obezbedimo dodatna sredstva kroz naš budžet, da obezbedimo sedišta za svu decu. Pre svega smo ponosni što se broj stanovnika u našoj opštini uvećava iz godine u godinu, što znači da smo jedna poželjna opština za život i rad“, naglasio je ovom prilikom Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina.

Zlatiborpress

You may also like...