Bajkeri u Užicu uprkos lošem vremenu (VIDEO)

UŽICE – U Užicu se ovog vikenda održava deveti moto skup. Vreme nije na ruku bajkerima, ali to nije sprečilo one najupornije da stignu na druženje, posebno one koji voze luksuzne Gold Wing motore, po čemu je užički skup i poznat.

Užice svake godine okuplja brojne bajkere, ali ih je ove godine zbog neumorne kiše manje. Ipak, vlasnici Gold wing motora prevalili su kilometre  i kilometre na svojim luksuznim lađama.

„Nisam imao problema sa dobrim ili lošim vremenom, mi smo „goldvingeri“ i ništa nas ne može sprečiti da dođemo u Užice. Ovo nam je peti put i uvek nam je savršeno“, kaže Grk Dimitris Asteriu.

„Rešili smo da dođemo još pre dvadeset dana i stigli smo sa deset motora. Gold Wing motor je veliki i jak, kada pada kiša, voda ne dopire do nas. Dok smo dolazili nismo ni primetili da pada kiša“, dodaje Bugarin Georgi Mihov.

Hondini Gold Wing motori su skupoceni japanski motocikli. Cene im se kreću i do desetine hiljada evra, elegantni su i komforni.

„To su veoma bezbedni motori, njega kad vozite kao da se vozite u automobilu, velika je zaštita vozača, a imate i grejanje. Najbitnije da su to ljudi koji vole vožnju i druženje i nema prepreka za dolazak“, kaže predsednik MK „Užice“ Dragoslav Simić.

Grk je na ovaj skup došao sa planom za sve Gold Wing bajkere.

„Vozim Gold Wing-a 25 godina, prešao sam hiljade kilometara, svi ovi motori su drugačiji od ostalih i najbolji za duga putovanja. Rešili smo da napravimo federaciju Gold Wing motora balkanskih zemalja. U septembru ćemo se okupi u Kavali i nadam se da ćemo se dogovoriti i da ćemo se onda svake godine okupljati u drugoj zemlji“, otrkiva Asteriu.

Iako je užički skup, najveći skup Gold Wing-ova, jednako su zastupljeni i drugi motori. Za bajkere je bitna ljubav prema dvotočkašima, koji podrazumeva poseban način života, slobodu i druženje.

„U Užicu najviše volim da spavam pod šatorom, jer tu je Đetinja, ovde dolaze naši drugari iz drugih zemalja i tu se viđamo. Ne čujemo se između skupova i ne znamo koga ćemo gde sresti, možda je u tome i draž“, kaže Aleksandar Madžarević iz Šapca.

„Za pravo drugarstvo nema prepreke, nema lošeg vremena, samo loše opreme i loše volje, a mi bajkeri smo poznati po dobroj volji“, zaključuje Jožef Joculov iz Novog Sada.

Zbog organizacije, prirode i dobre zabave oni koji jednom dođu na skup u Užice, kažu, uvek se vraćaju. Novo druženje kraj Đetinje zakazuju za iduću godinu, a pre toga i na zimskoj žurci.

 

You may also like...