Bajina Bašta pomaže mlade bračne parove na selu

BAJINA BAŠTA – Komisija za dodelu sredstava opštine Bajina Bašta raspisala je konkurs za pomoć mladim bračnim parovima za ekonomsko osnaživanje u ruralnim područjima.

Opština je iz budžeta izdvojila 1,6 miliona dinara. Bespovratna sredstva po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100 % od ukupne vrednosti investicije. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 200 hiljada dinara.

bajina basta

Bespovratna sredstva namenjena su za nabavku nove opreme i mehanizacije za proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, junica ili ovaca.

Podnosilac može podneti samo jednu prijavu koja može da se odnosi na više tačaka. Pravo na bespovratna podsticajna sredstva imaju bračni parovi sa prebivalištem, proizvodnjom i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom na teritoriji opštine Bajina Bašta, bračni parovi gde je jedan od supružnika nosilac ili član registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, stariji od 18, a mlađi od 40 godina i da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom kao osnovnom ili dopunskom delatnošću

Izvor i foto: Drina Info/ZOOMUE

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.