Anja sve bliža normi za Olimpijadu mladih

KAZAKHSTAN – Anja Ilić, jedina srpska skijašica na Svetskom prvenstvu mladih do 23 godine osvojla je u Kazakhstanu nove bodove napohodne za učešće na Olimpijadi mladih 2016. godine u Norveškoj.

anja otvaranjeDebitantkinja iz Srbije na cilj je stigla za 17 minuta i 45 sekundi, odnosno sa 3 minuta I 45 sekundi zaostatka za prvoplasiranom takmičarkom iz Nemačke.  Iako je zauzela 63. mesto u konkurenciji skijašica iz celog sveta, ovo je Anjina najbrža trka na 5 kilometara u dosadašnjoj karijeri.
“Bilo je odlično, dobro sam vozila i tehnički je bilo vrlo dobro, uzela sam dobre fis bodove”,  rekla je posle trke šesnaestgodišnja skijašica sa Zlatibora.
Anjinim nastupom na Svetskom prvenstvu mladih zadovoljan je i tener Tihomir Milosavljević, koji je inače i trener našeg najboljeg nordijca Milanka Petrovića. 
“Današnja trka je sigurno njena najbolja do sada i u njoj je pokazala da će vrlo brzo  sa lakoćom postizati rezultate koji je vode na velika takmičenja. Podsetiću da je Anja na ovom takmičenju bila jedna od tri najmlađe učesnice”, rekao je Milosavljević za portal ZOOMUE. 
Naša skijašica u fis trci u Kazakhstanu osvojila je novih 258 fis bodova, neophodnih za predstojeća velika tamičenja.
“Na  nama je da pravimo bodove oko 200 kako bi ispunili kriterijum koji je postavio Olimpijski komitet Srbije,  po mom mišljenju ona je jako blizu toga I na dobrom je putu za Olimpijske igre mladih (YOG), ali to mora potvrditi u predstojećim takmičenjima”, očekuje Milosavljević. 
Novi bodovi od Anje Ilić se očekuju već u februaru na nekoliko fis trka na Balkanu. 
ZooM
 

You may also like...

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.