Sloga se okliznula na Mokru Goru (video)

POŽEGA – Legija stranaca iz Zubinog Potoka odnela je sva tri boda iz Požege.

sloga grbOko 300 gledalaca videla je dva različirta poluvremena, prvo sa malo zanimljivosti dok je nastavak igre doneo nešto više uzbuđenja. Sloga je igrala u sastavu: Rumenić, Tanasković, Filipović, Ćendić, Spasenović, Stanić (Tešić 61′), Vasilić, Ćirović, Grujičić (Vukašinović 70′), Plazinić i Terzić (Radosavljević 46′). Mokra Gora: Đorđević, Đaković, Živić (Paris 90′), Mihajlović, Kurandić, Baščarević, Voštić (Karamatić 75′), Radojević, Slavković (Kozić 46′), Vukosavljević i Sedlarević. Utakmicu je sudio Nikola Stojanović iz Kraljeva a pomagali su mu Marko Živković i Njegoš Tubić iz Kragujevca. Četvrti sudija bila je Marina Višnjić takođe iz Kragujevca.

Mokra Gora je u Požegu doputovala kao ekipa koja u prva tri kola nije poražena, a uz to njena mreža je mirovala svih 270 minuta. Na drugoj strani domaćin takođe bez poraza iako je u prva tri kola dva puta gostovao. Očekivala se utakmica sa velikom borbom na sredini terena, a od samog početka se videlo da je ekipa u čijim redovima ima čak 19 igrača sa strane dosta iskusnija i zna da igra. Igrači Sloge su u prvih 45 minuta previše trčali u prazno i iz takve igre nisu ni mogli da stvore izgledne prilike, već sve što se dešavalo dešavalo se na preskoke. U 10.minutu Ćirović je odlično centrirao a Grujičić nije bio precizan, dok se u 16. posle kornera stvorila velika gužva pred golom Đorđevića ali domaći fudbaleri nisu bili dovoljno spretni da loptu ubace u gol. U 28.minutu Ćirović je za kratko pobegao odbrani gostiju, ali nedovoljno da bolje završi akciju pa se na poluvreme otišlo rezultatom 0:0.

Oba trenera su od 46. minuta izvršili po jednu izmenu. Kod Sloge iz igre je izašao Terzić a ušao Radosavljević, dok je kod Mokre Gore Slavković ostao u svlačionici a na teren ušao iskusni Kozić. Prvu priliku u nastavku imala je domaća ekipa, već u 49.minutu. Grujičić je prošao kroz četri igrača Mokre Gore kao kroz sir, a mladi Đorđević odlično reaguje i loptu šalje u korner. U 57. velika greška golmana Rumenića. Ćendić mu je vratio loptu, a on u želji da ponovo proigra svog štopera greši. Do lopte dolazi Vukosavljević, usledio je očajan udarac Voštića koji pored gola od 7 metara pogađa Filipovića, a odbijenu loptu u gol smešta Radojević. Sloga u naredna dva minuta ima dve prilike da odmah dođe do izjednačenja. U 58. Ćirović ostaje iznenađen na povratnu loptu, a u 60. Stojanović na asistenciju Živkovića pokazuje na belu tačku. Baščarevića je Plazinić odložio a ovaj ga po oceni pomoćnika faulirao, tako da je lopta morala na kreč. Praksa da najstožu kaznu ne izvodi igrač nad kojim je prekršaj napravlejn i danas se pokazala kao tačna. Lopti je prišao Plazinić, Đorđević ga je pročitao, skinuo mu penal pa su gosti ostali u prednosti od 1:0. Kako je utakmica odmicala gosti su bili sve smireniji, iskusno su odugovlačili igru, a nervozni domaćini nisu mogli do smišljenije akcije. Kozić je u 80.minutu odlično šutirao, zamalo neprecizno. U 82. još jedna greška domaćih igrača. Vukašinović i Ćendić nisu bili na vezi, loptu je uzeo Sedlarević a Rumenić brani udarac napadača Mokre Gore. Poslednju priliku na utakmici imali su domaći u 87. minutu posle velike gužve ali promene rezultat nije bilo tako da sva tri boda putuju u Zubin Potok.

Očigledno je da je Slogi današnji poraz doneo mnoge dileme a prikazana igra je zabrinjavajuća za sve u klubu. Videćemo da li će Nikitović uspeti da razdrma ekipu, jer u naredna dva kola slede i dva gostovanja, izuzetno teška. Prvo se putuje u Priboj a sedam dana kasnije ekipa ide u Smederevo.

ZooM

You may also like...